esővíz és szennyvíz gyűjtők

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

A tartályok alkalmasak esővíz, szennyvíz tárolására. Bizonyos tartályok ivóvíz tárolásra is megfelelőek, vagy tüzivíz tárolóként is használható.

Az esővíz tárolásról néhány mondat:

Az esővíz, vagy akár ide vehetjük a kút vizet is egyre ritkább és értékesebb kincs a Kárpátmedencében. A nyári időszakban egyre gyakrabban szenvedünk a hiányától, ami az öntözőkutak átmeneti kiszáradásával is jár.

Az esővíz tárolása ezekre az dőszakokra egyre fontosabb feladat. Tehetjük ezt úgy, hogy a háztetőről összegyüjtjük a csapadékvizet, ami nagyjából 30-50 liter/m2 mennyiségű víz tárolását teszi lehetővé.

Emellett csapadékos időszakban a kútvíz rendszeres szivattyúzásával is tölthetünk puffertartályt ami segít a kút gyengébb vízhozamú időszakában egyenletesebb vízhozamot biztosítani az öntözéshez vagy egyéb tevékenységhez.

Amennyiben a csapadékvizet ellátjuk a szükséges szürőkkel, úgy azt a háztartásban WC öblítésre, mosásra, fürdésre is használhatjuk. A cspadékvíz lágy víz, ami mosásnál jóval kedvezőbb a csapvízhez képest.

Az ábrán a háztető mérete szerint látja, mekkora esővíz gyüjtő tartály javasolt.

Az ereszcsatorna és a tartály közé javasolt vízszűrőt helyezni a felhasználás módjátó függően. Ez a faleveleket, homokot, és egyéb por szennyeződést megszűrő az ereszen lefolyó vízből.

A hatékony felhasználásban segít a tartályoknál opcionális kiegészítő tartozékként választható szivattyús szett. Ez a megoldás a házi vízrendszerre kapcsoláskor biztosítja, hogy a megfelelő nyomáson folyamatosan legyen víz a hálózaton. Ha a tartály leürül, akkor magától átkapcsol a vízhálózatra. Ha esett az eső és újra lesz víz a tartályban, akkor ismét onnét adagolja a vizet.

A szivattyús szett használata:
Az esővízgyüjtő tartájból történő vízszivattyúzás házrendszere biztosítja, hogy esővizet használjon a házban és a kertben (vécécsészéhez, mosogatógéphez, mosógéphez, autómosáshoz stb.).
Művelet: A szivíttyú készlet előre elkészített és telepített szivattyúrendszer az épülethez való csatlakoztatáshoz. A mágnesszelep szükség esetén (pl. ha a víz kifogy a tározóból) átkapcsolja a vízforrást az esővíz és a közhálózat között, előnyben részesítve az esővizet. A rendszert a szivattyú melletti kis tartállyal is korszerűsítik, amibe a víz folyik, ugyanis tilos a közcélú hálózatot közvetlenül nyomószivattyúkkal terhelni. A szivattyú vízhűtéses, működése csendes.

Ugyanevvel a szivattyús rendszerrel üzemeltethetünk öntöző rendszert is a kertünkben.

Tartály_telepítési_útmutató letöltése