Vízellátás szakmai cikkek

Húsfeldolgozó üzemek és vágóhidak zsírfogó tartályainak mérettáblázata

Húsfeldolgozó üzemek és vágóhidak zsírfogó tartályainak mérettáblázata

A Népegészségügyi Szabályzat előírásai, ami az agrár-élelmiszeripart illeti, követni kell a műszaki tervezőiroda tervét, amely megfelelő méretekkel rendelkező berendezést alakított ki.

Éttermek, szállodák, kórházak zsírfogó tartály mérettáblázat

A Népegészségügyi Szabályzat előírásai szerint az étkezési kisüzemek, üzemi konyhák, iskolakonyhák és éttermek csatornacsonkjánál zsírfogót kell elhelyezni. Ami az agrár-élelmiszeripart illeti, követni kell a műszaki tervezőiroda tervét, amely megfelelő méretekkel rendelkező berendezést alakított ki.

Balogh Virág Zita
Balogh Virág Zita
2023.01.26 10:05
Olajleválasztók méretezése és alkalmazása

A leggyakrabban az olajfogóba beépített iszapleválasztó a kezeletlen vízből felfogja a nehéz anyagokat, majd a leválasztó az összegyűjtött befolyó vízből a lebegő olajat.

Balogh Virág Zita
Balogh Virág Zita
2023.01.25 13:10
Esővíz gyűjtés

Közép-Európában átlagosan négyzetméterenként évi 750 liter csapadék hullik. Egyes háztartási feladatok nem igényelnek minőségi csapvizet. Minden felhőszakadás, amely a tetőnket éri, hasznos lehet. A tetőről ereszcsatorna és lefolyó vezeti le egy helyre a vizet

A 8 legnagyobb hiba, amit megtehet egy vízlágyító vásárlásakor!

vízlágyító vásárlása akár könnyű feladatnak is tűnhet, megvannak a buktatói. Bár a megfelelő vízlágyító berendezés kiválasztása során csupán néhány főbb szempontot kell szem előtt tartani, időről időre mégis találkozunk olyan helyzetekkel, mikor a vásárló figyelme elsiklik bizonyos tényezők felett. Ezek között van olyan, ami már egyszerű módon is orvosolható, akad viszont olyan, ami idővel komoly bosszúságot okozhat.

Balogh Virág Zita
Balogh Virág Zita
2022.08.26 08:56
7 egyértelmű jel, hogy kemény a víz otthonában!

Magyarország egészében a közepesen kemény, illetve a kemény víz dominál, mely számos kellemetlenséget okozhat háztartásában, hiszen háztartási berendezéseit és a vízhálózatot is károsítja.

Biró Viktor
2022.08.03 01:34
Szikkasztás alagúttal vagy kulé kaviccsal?

Mindennapjainkban egyre égetőbb kérdés a csapadékvíz felhasználása. Ennek a megoldásában szeretnék most segíteni. 2 féle lehetséges módja van az esővíz szikkasztásának. Az egyik nem más, mint a sokak által már jól ismert kulé kavics.

Balogh Virág Zita
Balogh Virág Zita
2022.06.10 13:31
Roto tartály, mint kényelmes menedék
Önök is érezték már úgy, hogy néha elbújnának a világ elöl?
Szeretnének egy kicsit maguk lenni, esetleg a családdal, vagy barátokkal egy olyan helyen, ahol a külső tényezők nem befolyásolhatják? Nos én erre már tudom a megoldást.
Esővíz gyüjtés otthoni és gazdasági felhasználásra

A víz egyre drágább kincs. Egyre többször nélkülözzük. Szükség van a hatékony tárolásra, hogy száraz időszakban is legyen elég, megfelelő ár-érték arányban.

Szennyvíztisztító berendezések házi és ipari célra

Házi és ipari szennyvíztisztító berendezések ismertető leírása. Otthonuk vagy vállalkozásunk közelében nem mindenhol található közmű csatorna. Ezenkívül adódnak olyan helyzetek, ahol a közműre csatlakozás előtt szűrni, kezelni kell a szennyvizet.