Burkolat nélküli álmennyezet feletti

A hatékony fűtés, hűtés szolgálatában avagy a fan-coil működése és típusai

 

A FAN-COIL ugyan nem mai találmány, viszont úgy tűnik napjainkban a korábbinál nagyobb szerep jut neki.  Aki számára ez ismeretlen terület, az Ő részére javaslom az alábbi ismertető leírás elolvasását, mely segít megérteni a működést. Ha tudja mit szeretne, akkor javaslom kattintson a kosárra és máris válogathat a webshopban a fan-coil-okból és kiegészíttőkből.

Az egyre szigorodó épületenergetikai követelmények miatt egyre inkább előtérbe kerülnek a megújuló energiát (nap, szél, víz) hasznosítani tudó épületgépészeti berendezések, mint a hőszivattyú, napkollektor. Az újfajta hőtermelő egységek mellé, olyan hőleadó berendezések kellenek, amelyek gazdaságoson üzemeltethetők, többfunkciósak (fűteni és hűteni is tudnak), és amikkel a szoba gyorsan felfűthető és lehűthető. Ezen kihívásokra a legjobb választás a fan – coil!

A fan coil tulajdonképpen egy radiátor, amire ventilátort szereltek. Működése roppant egyszerű, a fan coil-ban lévő ventilátor átszívja a helyiség levegőjét egy nagy felületű hőcserélőn és ez által télen fűti, nyáron hűti a lakást.

A működésről bővebben IDE kattintva olvashat.