Direkt átfolyásos ozmózis elvű háztartási vízszűrő

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Egyre gyakrabban olvashatók publikált kutatási eredmények, sajtócikkek a vezetékes ívóvízzel kapcsolatban. A technológiai fejlődés a vízminőség ellenőrző, laborműszereket sem kerülte el. Véleményünk szerint főként ennek, illetve a digitális világ információ áramlásának köszönhetően juthatunk rengeteg információ birtokába. Hazánkban a lakosság túlnyomó többsége által fogyasztott ivóvíz alapvetően folyóvizekből származik. Rengeteg cikk, kutatás foglalkozik a folyóvizekben előforduló nehézfémek, hormon, gyógyszermaradvány és az utóbbi időben divatos mikro műanyagokkal.
Neves éttermek, hotelláncok főzésre, teák, italok, levesek készítésére alacsony sótartalmú, az Euro-Clear Kft. által is forgalmazott ozmózis technológiára épülő víztisztítókból nyert vizet használnak. Az alacsony sótartalom miatt jobban oldódnak ki a szűrt vízbe az olajos magvak, jobban érvényesülnek a fűszerek. Finomabb lesz teánk, ká-vénk, leveseink íze.
Ha a műszaki teljesítmény fontos az Ön számára, akkor az 1,2 liter/perc teljesítményű BlueClear-DF-300 ozmózis elvű berendezésünket javasoljuk. A nagy teljesítmény miatt tároló tartály nélkül tudja folyamatosan szolgáltatni a tisztavizet. Mivel nincs víztárolótartály ezért az éves szűrőcsere alkalmával nem kell azt kifertőtleníteni, így az éves karbantartás szakember segítsége nélkül a szűrőbetétek egyszerű cseréjével elvégezhető. Továbbá a pangó víz sem tud kialakulni, így minden alkalommal frissen előállított vizet fogyaszthat. A berendezésről részletesebben a 18.oldalon talál információt.
Ha Ön számára a bekerülési költség az egyik legfontosabb, akkor a hagyományos azaz víztároló tartállyal rendel-kező BlueClear-RO-75-P ozmózis berendezésünket ajánljuk. Amennyiben háztartásának víznyomása stabilan tudja a 3bar értéket, akkor a még kedvezőbb áru, szivattyú nélküli BlueClear-RO-75 ozmózis berendezésünket ajánljuk. A víztároló tartályra azért van szükség, mert a berendezés teljesítménye mindösszesen 0,1 liter/perc így szüksé-ges a vízmennyiség gyűjtése. A pufferelt gyűjtőtartályból a tartályban elhelyezett gumimembrán nyomja tovább a vizet a kiválasztott csaptelepre. A berendezésről részletesebben a 19.oldalon talál információt.


Az ozmózis elvű víztisztító berendezések működési elve, szűrési fokozatai: