UV csírátlanítók

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

UV vízfertőtlenítő berendezések

A VIQUA a világ vezető lakossági és könnyű kereskedelmi UV vízfertőtlenítő rendszereinek szállítója, amely kezelt vizet biztosít vegyszerek használata nélkül. A kanadai cég több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a lakossági UV-iparban, a VIQUA termékek fejlesztésével kapcsolatos szakértelem és gondosság felülmúlhatatlan.
A baktériumok és vírusok minden, környezetünkben előforduló vízben megtalálhatóak. Számuknak az ivóvízben a szabványban meghatározott érték alatt kell lenniük, az esetleges fertőzések elkerülésére. Az UV fény ezen mikroorganizmusok szaporodását és fejlődését akadályozza meg, ezzel megszünteti a jelenlétüket a vízben. Bizonyos esetekben kiemelten fontos a víz bakteriális tisztasága: például kisgyermekes családoknál, kórházakban, orvosi-, fogászati rendelőkben, vendéglátó egységekben.
Köztudott, hogy a napból jövő ultraibolya sugárzás elpusztítja a mikroorganizmusokat, a berendezés ezt az elvet használja fel a vízben lévő mikroorganizmusok eltávolítására. Ez a módszer a napjainkban alkalmazott módszerek közül a leggazdaságosabbnak és környezetvédelmi szempontból is a legmegfelelőbbnek számít.
A kezelendő víz ilyenkor ultraibolya (UV) fényt sugárzó lámpacsövek mellett áramlik el, s az intenzív sugárzás végzi el a víz fertőtlenítését. Az általánosan elterjedt vegyszeres fertőtlenítéssel szemben az UV csírátlanítás nem hagy maga után kellemetlen utóízt, nem kell trihalometán képződéstől sem tartanunk.

UV vízfertőtlenítő berendezés előnyei:

  • nem okoznak kémiai változást a vízben
  • alacsony a környezetre gyakorolt káros hatásuk
  • nem okoznak allergiás tüneteket 
  • működésük teljesen automata
  • karbantartásuk egyszerű és gazdaságos
  • nincs szükség vegyszerek használatára