Függőleges talajfúrók és tartozékok

Sokszor kell gödröket készíteni a földbe, ami igen fáradtságos ha ásót, de akkor is ha nem motorizált, kézi talajfúrót használunk. Motoros földfúróval még a kerítésalap is "kiásható"!

 

Hol alkalmazzák?

Nagy mennyiségű vagy rendszeresen végzendő talajfúrási munkáknál éri meg alkalmazni a motoros fúrógépeket. Hatalmas segítséget jelentenek például:

  • oszlopgödrök, kerítésalapok kialakításához

  • facsemeték, szőlő- és gyümölcsültetvények telepítéséhez 

  • közterületeken, parkokban fásításhoz

  • játszóterek építésénél

  • jelzőoszlopok lerakásánál stb.

 

Miért hasznos?

Nagy előnye, hogy nem kell fellazítani a talajt, ahol célszerű a tömörség. A fúróél spirális, csavarmenetszerű kialakítása teszi lehetővé a talajba mélyedést és a fellazított föld kiemelését a lyukból. Másrészt, kis átmérőjű, mély gödröket nem lehet kiásni, csak a szükségesnél több föld megmozgatásával, ezért egyszerűbb ezeket a lyukakat kifúrni. A motor biztosította fúróteljesítmény megbirkózik a kemény, szikes földdel is.

 

Használata:

A kialakított fúrószárat robbanómotorral meghajtott forgatórészhez csatlakoztatják. A motoros részt két oldalról rászerelt kapaszkodókkal tartja az ember. A fúrószárak cserélhetők és toldhatók, így tetszés szerinti lyukat készíthetünk velük. A számos méretnek köszönhetően a talajfúró gépek alkalmazási területei jelentősen kibővíthetők. A fúrás folyamata viszonylag egyszerű, csupán arra érdemes figyelni, hogy merőlegesen tartsuk az eszközt és soha ne nyomjuk erőltetve, ne nehézkedjünk rá!

 

Kölcsönzői használatra, napi, intezív, profi felhasználásra a HONDA motoros AGT típusokat ajánljuk!

 

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: