Lakossági vízlágyító berendezések

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Tökéletes megoldás vízkő ellen!

Cseppmentes poharak, tisztább ruhák, zamatosabb ételek és italok. Az Euro-Clear vízlágyító berendezések a vízlágyító piac legjobb termékeit kínálja Önnek a tökéletes végeredmény érdekében. A vízlágyító berendezések legtöbb előnyével nap, mint nap szembesül majd, emellett a vízvezetékek, csaptelepek, szerelvények élettartama is jelentősen megnő.

A vízlágyítás piacvezető termékei

 BlueSoft

 

● A BlueSoft E rend
kívül megbízható vízlágyító család a piacon. Mennyiség- és idővezérelt vízlágyító csak akkor regenerál ha valóban szükséges.
● A vízlágyító vezérlése a legjobb minőségű csaptelepekhez hasonlóan kerámia tárcsával rendelkezik, ami rendkívül időtálló, így nincs szükség az éves karbantartásra.
Alaptartozék egy kombinált keménységbeállító és by-pass szelep.
● Masszív erős kivitelű kabinettel rendelkezik.

● A beépített sórács biztosítja a homogén sólé képződést.

● A mai modern családi házak jellemzően több csapoló hellyel rendelkeznek így berendezésünket a nagyobb átfolyást biztosító 1” vezérlőfejjel is tudjuk installálni. Az 1”-os csatlakozás nagyobb átfolyást és kisebb nyomásesést biztosít. Fejzuhany vagy két fürdőszoba vagy legalább 6 vízelvételi hely esetén javasolt az 1”-os csatlakozás.
● A BlueSoft ECO E az egyik leggazdaságosabb vízlágyító család a piacon.
● Ellenáramú regenerálásának köszönhetően az egyik legtakarékosabb, alacsony só és víz fogyasztású vízlágyító a piacon.
● Beépített keménység beállító szeleppel rendelkezik.
● Regenerálás alatt is van vízszolgáltatás.
● Magyar nyelvű kezelőfelület.

● OTH engedély száma: 33722-9/2021/KTEF

 RainWater

● Magas felszereltségű háztartási vízlágyító család. Beépített visszakeverő szeleppel, külső by-pass szerelvénnyel rendelkezik.
● Nagy méretű kijelzőjén magyar nyelven is láthatók az információk.
● A RainWater az egyik leggazdaságosabb vízlágyító család a piacon köszönhetően az intelligens vezérlésnek és a széria tartozék sórácsnak.
● Az intelligens vezérlőfejeknek köszönhetően alacsony víz és só fogyasztás érhető el. A sórács biztosítja a homogén sólét és a takarékos só felhasználást.
● A vezérlőfej a megfelelő beállítások elvégzése után figyeli a vízfogyasztást és optimalizálja a regenerálás idejét.
● A RainWater lágyítók a regenerálás ideje alatt is szolgáltatnak vizet.
● A mai modern családi házak jellemzően több csapoló hellyel rendelkeznek így berendezésünket a nagyobb átfolyást biztosító 1” vezérlőfejjel is installáljuk. Az 1”-os csatlakozás nagyobb átfolyást és kisebb nyomásesést biztosít. Fejzuhany vagy két fürdőszoba vagy legalább 5 vízelvételi hely esetén javasolt az 1”-os csatlakozás.
● Magyarországi összeszerelés biztosítja a megfelelő minőséget, folyamatos alkatrészellátást, szakszervíz hálózatot.
● A RainWater PLUS vízlágyítók rendelkeznek gyantaágy fertőtlenítő funkcióval, ami azt jelenti, hogy a NaCl-ból a Cl- felhasználásával minden egyes regenerálás alkalmával lefertőtleníti a gyantaágyat.

● OTH engedély száma: 33722-9/2021/KTEF

Hazánk nagy részén kifejezetten kemény a víz, ezért rendkívül nagy jelentősége van az elsőrangú vízlágyításnak. A vízkő szabad szemmel is látható lerakódása mellett azonban fontosabb indok is van a vízlágyító beszerzése mellett. Egy megfelelő berendezéssel ugyanis megőrizhetjük kávéfőzőnk, mosógépünk, vagy mosogatógépünk hosszú élettartamát.

A vízlágyító berendezés kémiai működésének leírása:

A berendezés kémiai működésének alapja a betöltött ioncserélő műgyanta ioncserélő tulajdonsága. A gyanta ezt a tulajdonságát a semleges polisztirol hordozóanyagba ültetett , szabad vegyértékkel rendelkező aktív csoportoknak köszönheti. Ennek a vegyületnek viszonylag kicsi az affinitása a nátriumhoz és nagy a kalciumhoz illetve magnéziumhoz. A működés során a nátriummal feltöltött ioncserélő műgyanta a víz kalcium és magnézium ionjait folyamatosan nátrium ionra cseréli. Ez a folyamat a tulajdonképpeni vízlágyítás, ami mindaddig folytatódik, amíg a gyanta aktív csoportjain van nátrium.

Ca(HC03)2+2Na-R=Ca-R2+2NaHC03
Mg(HC03)2+2Na-R=Mg-R2+2NaHC03
CaS04+2Na-R=Ca-R2+Na2S04
MgS04+2Na-R=Mg-R2+Na2S04
CaCl2+2Na-R=Ca-R2+2NaCl
MgCh+2Na-R=Mg-R2+2NaCl

Ha az ioncserélő gyanta a működés során kalcium és magnézium ionokkal telítődik, akkor a gyantát lemerültnek tekintjük. A lemerült gyantát regenerálni kell. A regenerálás során a gyanta aktív csoportjairól a kalcium és magnézium ionokat leszorítjuk, és helyükre nátrium iont ültetünk. Az eltérő affinitás miatt ez a folyamat csak jelentős nátrium felesleg mellett jön létre. A gyakorlatban a regenerálás során az ioncserélő gyantán 10 %-os NaCI oldatot áramoltatunk keresztül. Az oldatból a nátrium a gyanta aktív csoportjaihoz kapcsolódik, a leszorított kalcium és magnézium a klorid ionhoz kapcsolódva a regenerátummal a csatornába kerül.
A kalciumon és magnéziumon kívül a vízben még számos más elem is található. Ha ezek közül különösen a vas-, vagy mangántartalom magas, akkor az ioncserélő gyanta részben reverzibilis, részben irreverzibilis károsodást szenvedhet.
A biztonságos üzemeltetés érdekében, a berendezést csak a bevezetőben leírt ivóvíz minőségű vízzel szabad üzemeltetni. Ahol a víz minősége rosszabb, ott előszűrést, vastalanítást kell alkalmazni.