Aereco Légbeeresztők

Az otthonunkban töltött időnk nagy részét a beltéri levegővel lélegezzük be. Ha ez a levegő nem friss, akkor az oxigénszint csökken, és a belélegzett levegőben lévő szennyezőanyagok szintje emelkedik. Ez hosszú távon káros hatásokat okozhat, különösen a kisgyerekek fejlődésére vonatkozóan.

Oxigénhiány esetén az agy nem kap elég oxigént, ami gátolja a fejlődését, az agy működését, és csökkenti a koncentrációt és a memorizáló képességet. Ez különösen fontos a kisgyermekek esetében, akiknek az agya még fejlődőképes.

Ha egy lakás nem megfelelően szellőzik, akkor a beltéri levegő állapota hasonlít arra, mintha egy szemeteszsákot tennénk az ember fejére. Ez annyit jelent, hogy a levegőben magas lesz a szén-dioxid szint, ami az oxigénszint csökkenésével jár együtt. Ez hosszú távon káros hatásokat okozhat, például fáradtsággal, fejfájással és rossz közérzettel járhat.

Tehát az otthonunkban fontos a megfelelő szellőzés, hogy biztosítsuk a friss oxigént és minimalizáljuk a szennyezőanyagok szintjét a levegőben. Továbbá fontos, hogy fokozottan figyeljünk a gyermekek fejlődésére és az egészségükre, és mindent megtegyünk annak érdekében, hogy biztonságosabb és egészségesebb legyen az otthonunk.

Általában a hővisszanyerős szellőztető rendszereket javasoljuk, hiszen rezsiben van lényeges különbség a két rendszer között és a komfortérzetben is van eltérés.

Ha mégis rá vagyunk kényszerülve a légbeeresztős rendszerre, akkor elhelyezési szempontból kétféle légbeeresztést alakíthatunk ki:

  • ablakokra elhelyezett légbeeresztők
  • falba szerelt légbeeresztők

Funkció szerint is alapban kétféléről beszélhetünk:

  • kézi szabályozású légbeeresztő
  • páraszabályozású légbeeresztő

A fentieken kívül léteznek még mindenféle extra tulajdonságú, csicsamicsa légbeeresztők, de ha már arra van pénze valakinek, akkor miért engedje be a hidget, hiszen azok nak az áraiból már általában jól működő hővisszanyerős rendszert tudunk ajánlani.

Ami nagyon fontos, hogy, attól, hogy az ablakra légbeeresztőt helyezünk, még nem fog megmozdulni a levegő ha nem fúj a szél.

Ha levegő beeresztést így sebtiben kitárgyaltuk akkor nézzük meg mi lesz vele, ha bejött. Hiszen általában pára és oxigénhiány miatt engedjük be, de a párának el is kell mennie valahová. Erre létezik többféle megoldás. Itt nem akarunk belemenni a költséges extra megoldásokba, a legegyszerűbb hatékony ár-érték arányú megoldást javaslom. Ha ennél komolyabb rendszer kell, akkor az ára miatt tényleg vegyünk hővisszanyerőst.

Javasolt elszívásként a fürdőszobába vagy WC-be egy 24 órás ventilátort elhelyezni. Fontos, hogy 24-órás és nem WC ventilátor, aminek a csapágya nem bírja ki általában a folyamatos üzemet.

A 24 órás ventilátor helyes beállítás esetén folyamatosan megy egész nap egy alapjáraton. Amikor a lakásban a páratatalom megnő, akkor magasabb sebességre kapcsolva igyekszik megoldani a problémánkat.

 A másik megoldás egy csőventilátor vagy egyéb központi ventilátor elhelyezése és csövel leállni a legkényesebb helyiségek közelébe az elszíváshoz. Ez egy költségesebb megoldás. Ezekhez a csőventilátorokhoz csatlakoztatni kell még egy páraszabályozót.

Az IFAN ventilátorok alkalmasak a 24 órás alacsony, zajtalan működésre, úgy, hogy szükség esetén magasabb fokozatra kapcsolva tegyék a dolgukat.

Ha az Ifan ventilátor helyett komolyabb központi önszabályozós gépet szeretnénk, akkor az AERECO központi elszívóit javaslom.