Aereco Központi elszívók

Az Aereco légelvezetők széles körben elterjedtek a lakosság körében az otthonok szellőzésének optimalizálása érdekében. Azonban sokan nem tudják, hogy hogyan lehet hatékonyabban használni ezeket az eszközöket, és hogyan lehet elkerülni a szellőztetés pontatlanságait, ami negatív hatással lehet az energiadíjakra és az egészségre is.

Az első és legfontosabb dolog, amelyre figyelni kell az Aereco légelvezető rendszer használata során, az a megfelelő beállítás. Általában két lehetőség van: manuális vagy automata beállítás. A manuális beállítás azt jelenti, hogy az Aereco légelvezetőt a tulajdonos állítja be arra a szintre, amelyet ideálisnak talál a szellőztetéshez. Az automatikus beállítás azonban sokkal hatékonyabb, mivel az rendszeresen ellenőrzi a terem levegőminőségét, és az alapján szabályozza a légelvezető nyílásokat. Ezzel minimalizálja az energiaveszteséget, és biztosítja az egészséges levegőminőséget a lakók számára.

A második dolog, amelyre figyelni kell, az a megfelelő tisztítás. Az Aereco légelvezetőt rendszeresen ki kell tisztítani a por és a szennyeződések eltávolítása érdekében. Ennek elmulasztása a légáramlás csökkenéséhez vezethet, ami negatívan befolyásolhatja a szellőzést.

Végül, de nem utolsósorban, az Aereco légelvezető rendszernek megfelelő karbantartásra is szüksége van. Ennek érdekében a rendszert legalább évente egyszer ellenőrizni kell, amely magában foglalja az alkatrészek ellenőrzését és a szakszerű csereüket. Ez biztosítja, hogy az Aereco légelvezető rendszer hatékonyan működjön és javítsa a lakók egészségét és kényelmét.

Összességében az Aereco légelvezető rendszer hatékonyan segítheti a lakókat a szellőzés optimalizálásában, az egészséges levegő biztosításában és az energiaveszteség minimalizálásában. Azonban ahhoz, hogy ez sikeres legyen, a megfelelő beállításokat, tisztítást és karbantartást kell végezni, és ezeknek az általunk felsorolt lépéseknek kell követni, hogy elkerüljük az esetleges problémákat.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Általában a hővisszanyerős szellőztető rendszereket javasoljuk, hiszen rezsiben van lényeges különbség a két rendszer között és a komfortérzetben is van eltérés.

Ha mégis rá vagyunk kényszerülve a légbeeresztős rendszerre, akkor elhelyezési szempontból kétféle légbeeresztést alakíthatunk ki:

  • ablakokra elhelyezett légbeeresztők
  • falba szerelt légbeeresztők

Funkció szerint is alapban kétféléről beszélhetünk:

  • kézi szabályozású légbeeresztő
  • páraszabályozású légbeeresztő

A fentieken kívül léteznek még mindenféle extra tulajdonságú, csicsamicsa légbeeresztők, de ha már arra van pénze valakinek, akkor miért engedje be a hidget, hiszen azok nak az áraiból már általában jól működő hővisszanyerős rendszert tudunk ajánlani.

Ami nagyon fontos, hogy, attól, hogy az ablakra légbeeresztőt helyezünk, még nem fog megmozdulni a levegő ha nem fúj a szél.

Ha levegő beeresztést így sebtiben kitárgyaltuk akkor nézzük meg mi lesz vele, ha bejött. Hiszen általában pára és oxigénhiány miatt engedjük be, de a párának el is kell mennie valahová. Erre létezik többféle megoldás. Itt nem akarunk belemenni a költséges extra megoldásokba, a legegyszerűbb hatékony ár-érték arányú megoldást javaslom. Ha ennél komolyabb rendszer kell, akkor az ára miatt tényleg vegyünk hővisszanyerőst.

Javasolt elszívásként a fürdőszobába vagy WC-be egy 24 órás ventilátort elhelyezni. Fontos, hogy 24-órás és nem WC ventilátor, aminek a csapágya nem bírja ki általában a folyamatos üzemet.

A 24 órás ventilátor helyes beállítás esetén folyamatosan megy egész nap egy alapjáraton. Amikor a lakásban a páratatalom megnő, akkor magasabb sebességre kapcsolva igyekszik megoldani a problémánkat.

 A másik megoldás egy csőventilátor vagy egyéb központi ventilátor elhelyezése és csövel leállni a legkényesebb helyiségek közelébe az elszíváshoz. Ez egy költségesebb megoldás. Ezekhez a csőventilátorokhoz csatlakoztatni kell még egy páraszabályozót.

Az IFAN ventilátorok alkalmasak a 24 órás alacsony, zajtalan működésre, úgy, hogy szükség esetén magasabb fokozatra kapcsolva tegyék a dolgukat.

Ha az Ifan ventilátor helyett komolyabb központi önszabályozós gépet szeretnénk, akkor az AERECO központi elszívóit javaslom.

Kérjen árajánlatot légbevezős rendszerre a linken lévő cikk alján az ürlap kitöltésével!