Fordított Ozmózis elvű Víztisztítók és Nano szűrők alkatrészei

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Neves éttermek, hotelláncok főzésre, teák, italok, levesek készítésére alacsony sótartalmú, az Euro-Clear Kft. által is forgal-mazott ozmózis technológiára épülő víztisztítókból nyert vizet használnak. Az alacsony sótartalom miatt jobban oldódnak ki a szűrt vízbe az olajos magvak, jobban érvényesülnek a fűszerek. Finomabb lesz teánk, kávénk, leveseink íze.
A hagyományos azaz víztároló tartállyal rendelkező BlueClear-RO ozmózis berendezések szivattyúval és szivattyú nélkül is megvásárolhatók. Amennyiben háztartásának víznyomása stabilan tudja a 3bar értéket, akkor elegendő a szivattyú nélküli berendezés. A víztároló tartályra azért van szükség, mert a berendezés teljesítménye mindösszesen 0,1 liter/perc így szüksé-ges a vízmennyiség gyűjtése. A pufferelt gyűjtőtartályból a tartályban elhelyezett gumimembrán nyomja tovább a vizet a kiválasztott csaptelepre.

 

Nanoszűrés:
Felépítése és működés teljesen megegyezik az ozmózis berendezésekkel. A különbség mindösszesen a membrán kialakításá-ban van. A nano membrán tulajdonsága, hogy a sótartalom nagyobb részét engedi át az ozmózis membránokhoz képest, így főleg azoknak ajánljuk akik tiszta, egészséges, de az ozmózis membránokhoz képest magasabb sótartalmú vizet szeretnének fogyasztani.